Sami Ulus Hemşirelik ve Ebelik Sempozyumu Bakım; Hassasiyet, İnsan Olma Onuru, İhtiyaç Sempozyum Sonuç Bildirisi

Sami Ulus Hemşirelik ve Ebelik Sempozyumu

Bakım; Hassasiyet, İnsan Olma Onuru, İhtiyaç

Sempozyum Sonuç Bildirisi

Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği, Enfeksiyon Kontrol Hemşireleri Derneği ve Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH. İşbirliğiyle düzenlenen ''Bakım; Hassasiyet, İnsan Olma Onuru, İhtiyaç Temalı'' Ebelik ve Hemşirelik Sempozyumu gerçekleşmiştir. Sempozyum 9 Mayıs 2018 tarihinde SBÜ. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH. Konferans salonunda 150 hemşirenin katılımıyla düzenlenmiştir. Sempozyum Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği Başkanı Muhdedir Caner, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Mis ve Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH. Başhekimi Doç. Dr. Zülfikar Akelma’ nın açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Dernek Başkanı Caner, derneğin amaçları ve bilimsel programlardan oluşan gelecek planlarını aktarmıştır.

Sempozyumda; Sağlık bakım hizmetlerinde insan gücü planlaması, sağlık bakımındaki motivasyonun etkileri, sağlık bakım hizmetlerinin hukuki boyutu ve hemşireliğin rolü, istatistik verilerle ülkemizin çocuk sağlığı, çocuklara yönelik sağlık taramaları, kültüre özgü bireyselleştirilmiş hemşirelik bakımı, cerrahide hasta güvenliğinde çocuk hastalarda dikkat edilmesi gereken önemli hususlara ve Türkiye’deki uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, çocuk istismarında multidisipliner yaklaşım ve hemşireliğin rolü, uluslararası standartlar ışığında çocuklar için cazip hastaneler, sahadaki hemşirenin gözüyle çocuk ve pediatri kliniklerinde kriz yönetimi ve çocuklarda akılcı ilaç kullanımı konuşmacıların bilimsel veriler ışığında hazırladıkları konular konuşuldu.

Hemşirelik ve ebelik haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz hemşirelik ve ebelik sempozyumu dokuz konu dört panel olarak gerçekleştirildi. Sempozyuma katılımcılar soru, deneyim paylaşımlarıyla katkıda bulundular. Ayrıca, mesai saatleri çalışma şartları ve ücretlendirmelerin tekrar düzenlenmesi, hastanelerin bilimsel faaliyetlere destek konusunda teşvik edici olması yönünde isteklerde bulunmuşlardır. Kapanış konuşmalarını yapan Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği Başkanı Muhdedir Caner, 21-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Cerrahi Ameliyathane, Sterilizasyon ve Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Kongresi’ hakkında bilgi vermiş ve katılımcıları kongreye davet etmiştir. Sunumlarıyla sempozyuma katkı veren değerli hocalarımıza teşekkür eder ve sahada bilimle iç içe günler geçirmeyi temenni ederiz.

Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği Cerrahi ve Sterilizasyon Hemşireleri Derneği